Elon Musk’s Starbase Sign Tweet ziet cryptomunt met dezelfde naam piek in waarde

10 Jun by Ruben

Elon Musk’s Starbase Sign Tweet ziet cryptomunt met dezelfde naam piek in waarde

Een klein bekend cryptocurrency-token genaamd Starbase genoot dinsdag van een prijsstijging nadat SpaceX-CEO Elon Musk een schijnbaar niet-gerelateerd Twitter-bericht plaatste.

 

Musk, die als invloedrijk wordt beschouwd in de wereld van cryptocurrency, plaatste een foto van een bord waarop het woord “Starbase” in gloeiende letters werd gespeld.

 

Musk ging niet in op wat de foto betekende, maar SpaceX exploiteert een rakettestsite, die soms Starbase wordt genoemd, in Boca Chica, Texas.

 

In maart tweette Musk dat hij “de stad Starbase, Texas aan het creëren was”, waarvan hij suggereerde dat deze zou worden gebruikt voor Mars-missies.

 

Binnen twee uur nadat Musk de Starbase-tekenfoto plaatste, schoot een schijnbaar niet-gerelateerde cryptocurrency met dezelfde naam omhoog in prijs, van ongeveer $ 0,005 tot $ 0,2.

 

 

Voordat de prijs steeg, leek het Starbase-token, of $ STAR, relatief onbekend. Het handelsvolume – een maatstaf voor hoeveel van de cryptocurrency in de afgelopen 24 uur is verhandeld – was volgens CoinMarketCap ongeveer $ 15.000. Het handelsvolume van de populaire meme-token Dogecoin daarentegen bedraagt ​​momenteel ongeveer $ 8 miljard.

 

China Cryptocurrency Crackdown verklaard als prijzen crashen

In navolging van Elon Musk accepteert een andere fabrikant van elektrische auto’s geen Bitcoin

Op het moment van schrijven, iets meer dan een dag na de tweet van Musk, is het handelsvolume van $ STAR $ 4,5 miljoen, wat suggereert dat beleggers het veel meer dan voorheen hebben verhandeld.

 

De prijs van het token is echter aanzienlijk gedaald ten opzichte van het hoogste punt van dinsdag op $ 0.2. $STAR is momenteel $0,04 waard, een daling van meer dan 60 procent op de dag.

 

Het cryptocurrency-platform Starbase werd gelanceerd in oktober 2018. Het stelt dat het een op tokens gebaseerd crowdfundingplatform is waarmee startups geld kunnen inzamelen. bitcoin staking tips zijn handig.

 

Newsweek had geen toegang tot de whitepaper van de token – een uitleg van de technische details achter de werkwijze van de cryptocurrency – op haar website.

 

 

Het officiële Twitter-account van het Starbase-platform leek de boost te erkennen die het kreeg van Musk’s tweet, opzettelijk of niet. Het schreef: “Hé, Elon Musk, bedankt voor de foto! We houden van het bord!”

 

Experts hebben Newsweek eerder gewaarschuwd voor de risico’s die gepaard gaan met beleggen in cryptocurrency, waaronder prijsvolatiliteit en hype.

 

 

De schijnbare invloed van Musk op de prijs van cryptocurrency-tokens heeft de afgelopen dagen kritiek gekregen. De prijs van Bitcoin is de afgelopen week gedaald, nadat hij aankondigde dat zijn elektrische autobedrijf Tesla het niet langer als betaling zou accepteren. welke coins kopen crypto op de markt?

 

Op andere momenten zijn tokens zoals Dogecoin in prijs gestegen na publieke steun van Musk, vaak via Twitter.

 

Een aantal cryptocurrency-tokens zijn specifiek gelanceerd uit protest tegen het waargenomen effect van Musk op de markt.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *